2008-07-01

Börja om från början, börja om på nytt...

... det här borde ha varit det första inlägget, eftersom det beskriver historien om varför vi ska till Hongkong till att börja med.
Det var en gång en konferens i Köpenhamn i herrans år 2007. Östgöta Nations före detta inspektor uppenbarade sig för Markus och talte: ”Ska inte du passa på att göra ett halvt år eller ett utomlands?”

Markus talade och svarte: ”Det vore ju inte så dumt...”

–Vart skulle du vilja åka då?
–Tja, Edinburgh eller Dublin vore ju inte så dumt, och relevant också! (Markus har alltid varit lite för rationell för sitt eget bästa)
–Varför inte t.ex. Hongkong? Han som leder gruppen där är ju allmänt erkänd som duktig inom ditt område!

Och himmelen uppenbarade sig, och ljuset sken ner på Markus, och han förstod att detta var hans öde. Och i Uppsala stad väntade Jenny på besked, och det uppenbarade sig för henne som det var förutspått i SMS-form.
Efter ett lite väl pompöst och pretto intro kan vi nu utläsa följande:
  • Efter att ha fått ett erbjudande som han inte kunde tacka nej till blev Markus erbjuden att ”gästdoktorera” ett halvår i Hongkong
  • Efter en del övervägande kom vi fram till att det nog var bäst om Jenny följde med också (vem vill inte åka till Hongkong ett halvår?)
Och nu återstår frågan: Vad ska vi fråga pandan efter att ha påkallat hans uppmärksamhet?
(Det här kan mycket väl ses som ett gyllene tillfälle att skicka in en kommentar!)

2 kommentarer:

Lina - idle eskapism sa...

Kära bondlurkar,

Betyder det att ni förflyttat er en sisådär sju timmar framåt nu? Så lämpligt! Då kan jag alltså fråga er vad som händer i framtiden, så att jag är väl förberedd?

Ge De Trångbodda vad de tål, vet ja! Meja fram på trottoarerna, om det finns några.

Stor kram
Lina

Evas mobilblog sa...

"talade och svarte" snygg gambal formulering ;-) hoppas verkligen att ni ska få en stimulerande och lyckad hongkongsejour. jag är ju som du vet på väg ut från inst, och om allt går min väg är jag inte kvar när du kommer åter. men man vet ju aldrig. kul att få lärt känna dig
/EvaG