2008-07-13

Hey Mr Kung Fu Panda Bear!

eller Recension: Kung Fu Panda IMAX

Eftersom vi spenderade lördagen som turister bestämde vi oss för att spendera söndagen som Hongkongbor. Just den här söndagen involverade det lunch i ett köpcentrum och en tur till MegaBox, ett annat, helt gigantiskt köpcentrum med 12 våningar, skyttelbuss och en isrink. Var annars hittar man en av de få kommersiella IMAX-biosalongerna i världen?

Vad är då IMAX? Enligt salongen själv är det det mest avancerade audiovideosystemet i världen, vilket involverar en fem våningar hög bioduk och 12000 watts ljudsystem. Enligt oss var det faktiskt ganska häftigt.

Filmen gjorde sig väl på det stora formatet. Aldrig har kung fu-hoppen varit högre och sparkarna snabbare, trots att de utfördes av en småklumplig panda, som förutom de vanliga kung fu-movesen även utnyttjade det något... ehrm pandiga knepet att sätta sig på sina motståndare. Som söndagsunderhållning får Kung Fu Panda tre Hongkongstjärnor. Den har allt man kan önska sig av en tecknad film, och ungefär samma djup. Betyget står sig säkert även på vanlig bioduk.

Inga kommentarer: