2008-07-07

Lägesrapport (eller: Idag blev Ingvar Kamprad lite rikare)

I brist på riktiga foton kommer här en SimCity-bild av Hongkong. Många hus här ser faktiskt ut att vara hämtade direkt från det spelet (eller kanske är det tvärtom). I går var vi i ett köpcentra vid den stora skyskrapan längst ned till vänster - tydligen världens sjätte högsta hus. Eftersom det regnade höll vi oss inomhus mest hela tiden; inte något problem eftersom husen är sammanbygda med varann och dessutom helt gigantiska.

Eftersom sängen där vi bor har två mycket platta obekväma kuddar, bestämde vi oss för att skaffa nya. Och var gör man det, om inte på ett av stadens tre IKEA-varuhus? De patriotiska känslorna svallade när vi vandrade runt mellan EKTORP, FLÖRTA och KRAMFORS och i restaurangen serverades "Swedish specialty gravad lax". Eftersom man alltid kommer ut från IKEA med mer än vad man har tänkt sig, lämnade vi affären med:

  • 24 delars bestickset FÖRNUFT
  • Skärbräda LEGITIM
  • Knivset SLIPAD
  • 6 par ätpinnar RIVAL (vi är ju ändå i Hongkong!)
  • 1 påse Ahlgrens bilar
  • 1 paket Singoalla-kex

Alltihop naturligtvis hemburet i en blå IKEA-kasse. Det enda lite udda var kuddarnas storlek, 50x80 centimiter. Annars kände man sig precis som hemma! Vi observerade också att "Sweden Shop" sålde frysta kräftor, så i augusti kommer bara de lustiga hattarna att saknas. Och så snapsen då, förstås...

En annan upptäckt är att det faktiskt finns smågodis i Hongkong. Både nappar, sura colaflaskor och gummibjörnar säljs i lösvikt.

Inga kommentarer: