2008-07-20

Söndag i det blå

Idag var det dags att turista igen. Den här gången gick färden mot Victoria Peak, en av de stora bergstopparna på Hong Kong Island. Dit tar man sig via en brant bergsbana med gamla anor (den startade 1880 nånting och drevs från början med ångkraft). Väl däruppe hamnade man, som alltid i Hongkong, mitt i ett köpcentrum där det inte var helt klart var utgången fanns. Men efter att ha lokaliserat den kunde man gå in i ett annat köpcentrum och sedan upp på taket för att titta på utsikten, som faktiskt var väldigt väldigt fin. Om man känner sig hurtig finns det också flera fina hiking-stigar att gå uppe på toppen (vi var inte hurtiga idag, men en annan gång kanske).


Dagens smoothie-dricknings-utsikt.

Väl nere från berget möttes vi av massor av fillipinskor som satt och hade picknick överallt. Det visade sig att de brukar göra så eftersom söndagar är alla hemhjälpars (?) lediga dag.

Middag åts på en thai-restaurang där Jenny fick konstiga blickar från personalen då hon bad om ätpinnar, men hon klarade att fiska upp såväl minimala blomkålsbitar som halkiga champinjonhattar. Till efterrätt beställde vi thailändska efterrätter, som visade sig vara väldigt annorlunda – smaksatta gelebitar. Var faktiskt godare än vad det låter som.

Inga kommentarer: