2008-07-12

Sån't man undrar...

  • Vad gör de reklam för egentligen, de ganska stora affischerna med tjejer i bikini som sitter uppsatta längs med hela övre delen av Nathan Road? Det enda vi förstår är att det är något som kostar 98 dollar. Men vad? Det är då inte själva bikinin iallafall, så mycket är klart.
  • Varför verkar man ofta tränga ihop en viss typ av varor i ett kvarter/ett varuhus? Idag var vi inne i ett trevåningsvaruhus som, med undantag för två affärer med "vuxenfilmer", en skoaffär och en butik med sådana där gigantiska burkar proteintillskott som kroppsbyggare tar, enbart innehöll små små affärer som sålde mobiltelefoner. Det måste ha funnits tiotusentals mobiler där inne. Sedan hamnade vi på gympasko-gatan. En affär med bara Nikeskor, nästa bara Reebok, sedan Adidas, sedan Nike igen. Nära vårt hus, i de lite mer så att säga...rejäla kvarteren, finns en gata med bara byggmaterial. En affär med hundratals stålbalkar. En med fönsterkarmar. Sedan mera stålbalkar. Om man ska ha en stålbalk (eller en mobiltelefon, eller gympaskor) är det onekligen lätt att jämföra priser och kvalitet eftersom man bara är några steg från konkurrenten, men det blir också lite lätt enformigt.
  • Vad är det alla i korgarna och glasburkarna hos butiken på hörnet? Torkade lotusblad som man ska lösa upp i hett vatten och dricka mot magont? Malda ödletestiklar mot halsbränna? Eller kanske vanliga nötter att knapra på?
  • Beror mina sömnbesvär på dålig Feng Shui i vårt lilla krypin?
PS. Om någon undrar över etiketten "Gweilo", så är det kantonesiska för "kaukasisk man" (dvs västerlänning). Det verkar vara en lämlig etikett för inlägg som visar hur otroligt totalt ovetande man är om vissa saker här. Mer om gweilo på Wikipedia.

1 kommentar:

Wagner sa...

Gweilo är lite som Mugglare, fast ändå inte.... ;)