2008-07-09

Universitet, dim sum och våra kvarter


Jaha. ni har konstaterat att det inte finns någon vettig mjölk och ni har varit på IKEA. Men i övrigt då, undrar ni. Vad har vi egentligen pysslat med? Här kommer lite bilder (som tyvärr inte är tagna av oss då vi saknar digitalkamera, utan dessa har jag googlat efter), för om en bild säger mer än 1000 ord, vad säger då fyra bilder?

Hong Kong University of Science and Technology sett från luften.
Här har Markus börjat installera sig (det får han berätta om själv).
Dim Sum, kantonesisk specialitet och det sägs att den allra bästa finns i Hongkong. Vi har bara testat på universitetets kantonesiska restaurang än, men gott var det.
Vår lunch är inte på bilden, men vi testade paketen nedanför tekannan (inslagna i lotusblad), de stora vita uppe till höger och de små färglada nedanför dem, samt en del andra sorter.
Slutsats 1: Träna på ätpinnetekniken. Slutsats 2: "Kinamat" i Sverige är inte riktigt som här...

Mong Kok, området där vi bor. Inte direkt ett "nybörjarområde" - här kastas man rakt in i elden. Massa folk, massa trafik, massa saker man inte förstår. Ja, och så Pizza Hut och McDonalds. Riktigt så här ser det inte ut utanför vårt fönster (som tur är), man får gå ett par kvarter.

Star Ferry, det mest turistiska vi gjort hittills. Båten trafikerar sundet mellan Kowloon (där vi bor) och Hong Kong Island, och att åka "första klass" (ovanvåningen) kostar hela 2 kronor.

Inga kommentarer: