2008-08-20

Nachos

Nu när vi har ett kök så kan vi äta hemma på ett helt annat sätt än vi kunde köra i Mong Kok. Närheten till riktiga förortsköpcentrum med välsorterade matbutiker, och en mikrovågsugn med den betryggande klisterlappen ”made in Sweden” hjälper också till. Därför bestämde vi oss för att börja långsamt och laga nachos i måndags. Till nachos ansåg vi oss behöva följande:
  • En påse ekologiska nachos
  • En burk salsa
  • En burk svarta bönor (bra fyllning om man inte orkar koka något)
  • En påse riven ost
  • Ett sexpack Carlsberg (för att det är så gott med öl till mexmat)
  • En burk ”gräddfil”
Hemma i Sverige har man ju en ganska god bild av vad kalaset skulle gå på, och skulle kanske dra sig för att unna sig en öl till maten om kassan var på upphällning. Frågan är dock: hur förhåller det sig i Hongkong?

Den lite oväntade sanningen är att en liten påse riven ost kostar 45 pengar, och är den i särklass dyraste ingrediensen. Kanske hade det varit gräddfilen om den verkligen varit gräddfil, men det enda butiken hade var något slags surrugat från Nestle.

Inga kommentarer: