2008-09-03

Hey all the panda bears!

I lördags, under klarblå himmel och gassande sol, åkte vi till Ocean Park, en stor djur- och nöjespark på södra delen av Hongkongön. Det viktigaste först: det finns pandor där! Tyvärr lyckades vi inte påkalla deras uppmärksamhet, då de mest var intresserade av att sova, så någon fråga lyckades vi inte ställa till dem. Men vad gör det, när de är så bedårande söta:

Förutom pandor (fyra stycken) har Ocean Park även ett oerhört fint akvarium och en väldigt cool manet-utställning. Det låter kanske inte så spännande med maneter, men det var mycket vackert. Fullt med öronmaneter i ett akvarium (alltså sådana där vanliga geleklumpar som vi har på västkusten) som sedan lystes upp med ljus i växlande färger så att maneterna blev som färgade mot den svarta bakgrunden. Svårt att beskriva, men väldigt snyggt. Det fanns också olika sorters brännmaneter som är riktigt fascinerande och vackra när man har en glasruta mellan dem och sig:Stora in-nätade områden för fåglar finns också, och en delfinshow, och sälar, och sjölejon och annat smått och gott. Den här ödlan hörde inte till attraktionerna, men tycktes trivas bra i parken ändå. (Hongkong har faktiskt ganska mycket djurliv, en del som det vore coolt att se, exempelvis myrkottar, och annat som jag helst håller på avstånd, exempelvis pytonormar.)Ocean Park ligger (som så mycket annat här) i ett väldigt kuperat område, och för att ta sig mellan parkens olika delar åkte man dels rulltrappor (ja, i plural), och dels linbana.Annat man kunde åka var berg- och dalbanor och liknande. Vi åkte "the Mine Train", en skakig (det skulle vara så) och fejkrostig sak som iallafall fick mig, som inte åkt berg- och dalbana på över tio år, att bli hög på adrenalin, och sedan vågade vi oss även på "The Dragon", med tre loopar! Men vid "The Abyss", en sån där fritt fall-variant där man släpps ned utmed en hög stång, fegade undertecknad ur (sorry, Markus), och vi valde istället att åka upp i det betydligt lugnare utsiktstornet där man kunde se ut över omgivningarna i 360-graders vy.

När man är på nöjesfält ska man äta konstig mat, typ corn dogs (varmkorv à la USA) och sockervadd. Eftersom det var säkert 35 grader varmt blev det en snow cone istället, en slags smaksatt och färgad issörja som färgade tungan grön men som svalkade gott i värmen.Eftersom att Markus inte kommer att gilla att jag har med den bilden, kommer här en bild på mig också (och jag tycker inte om att se mig själv på bild). Ni kan ju försöka bortse från mig och istället kolla in utsikten som vi hade medan vi åt lunch och svalkade oss med varsin öl (Markus tråkigt konventionell med en Heineken, jag käckt lokal med det fillipinska ölet San Miguel som finns överallt här).Ocean Park får fem pandor, fem loopar, fem snow cones och fem strålande solar i betyg. En väldigt bra dag!

Inga kommentarer: