2008-09-30

University with a view

Tidigare har ni ju fått se bilder av hur universitetet ser ut när jag går dit en typisk morgon, nu har vi varit där och tagit lite mer säljande bilder (mitt på dagen, fint väder, välvalda motiv och så vidare). Till att börja med soluret. Detta har bilvit lite av en logotyp eller symbol för universitetet, och det är kanske inte så konstigt. Det är en av de första sakerna man ser när man kommer hit, och det har ett väldigt karaktäristiskt utseende.

Soluret

Om man traskar förbi uret kommer man till ”The Hong Kong Jockey Club Atrium” (denna institution förtjänar en blogpost helt själv, men vi måste nog researcha lite mer innan dess). Ett inomhustorg där det nästan alltid händer något. Genom valvet skymtar blå himmel och berg.

The Atrium

Går man genom valvet möts man av följande utsikt, som kunde varit Stockholms skärgård om allt varit mindre. I nederkant ligger det system av överbyggda gångar (det regnar mycket här när det regnar) och hissar som leder till studentbostäderna.

Utsikt från utsiktsplatsen

Följande tre bilder är en sorts panorering från höger till vänster, där vi ser universitetsbyggnaden...

Utsikt från utsiktsplatsen

Det öppna havet (jag vet inte riktigt hur mycket öar som ligger åt det här hållet, men nästa störra landmassa åt det hållet är Filipinerna)

Utsikt från utsiktsplatsen

Mer åt vänster ser man ytterligare öar, och ytterligare åt vänster borde man kunna skymta Sai Kung (utanför bilden). I nederkant syns vad jag tror är ”PG Hall” – det vill säga de lite bättre studentrummen för folk som studerar till master, MPhil eller doktor.

Utsikt från utsiktsplatsen

Från ett utav lunchställena kan man sitta på en innergård och titta upp mot detta. En aldrig så klar påminnelse om att man befinner sig i subtropiskt klimat.

Palmer vid ”The Coffe Shop”

1 kommentar:

keno sa...

Kul att de lite "finare" student lägenheterna heter PG Hall med tanke på att mitt kordors område förkortas PG :)