2008-12-12

Hongkongbilder

Okej, nu har jag kommit på en hel drös saker att skriva om, när det bara är - *gulp* - sex dagar kvar tills vi är hemma i Sverige igen. Vi har exempelvis varit i Kina (nåja, en endagsresa till Shenzhen, precis på andra sidan gränsen) och så måste jag berätta om när våra föräldrar var här och vi var på rosa delfinsafari (alltså det är delfinerna som är rosa, inte safarin. Jo, de är rosa. Och bedårande. En post om detta utlovas senare). Och så finns det väl lite mera gweilo-saker att skriva om, och säkert något annat också. Men för nu: bilder. Vi har inte haft så mycket Hongkongbilder på bloggen har jag insett, så här kommer lite gott och blandat. (Väldigt blandat.)


Grönsaksmarknad i Central, precis vid alla banker och kostymnissar. Fast också bredvid alla avgaser...


Utsikt från Victoria Peak en ovanligt klar dag. Bortom det "kala" berget på andra sidan vattnet bor vi.


Utsikt från Victoria Peak by night. (Förstora så borde det se bättre ut.)


Den gigantiska Buddhastatyn på ön Lantau. Världens största Buddha, som är gjord i brons, och sitter, och finns utomhus. Men med de kriterierna: störst.


Utsikt över Lantau. Inte riktigt vad man tänker sig när man hör "Hongkong", eller hur?


Helt normala förortshus, fyrtio (40) våningar, i Hang Hau, "vår" förort.


Okej, inte en bild på Hongkong, men ändå väldigt typiskt: en affär som säljer mysko torkade grejer. De vita snäckskalsliknande sakerna i burkarna till vänster är fågelbon (för den konstiga rätten bird's nest soup) men det andra? Ingen aning! Observera priserna... Man ska vara rik om man ska ha råd att vara hälsosam (för jag tror att det är hälsokost som det är menat att vara).


Typisk "hål i väggen"-restaurang som finns lite överallt. Har väldigt sällan menyer på engelska, men ibland har man tur (annars gäller det bara att vara lite äventyrlig och hoppas att man slipper äta något med beancurd i).

Inga kommentarer: