2010-09-26

Tvättdags

Att tvätta kan vara lite jobbigt, man måste passa tider och springa kors och tvärs över gården (i alla fall om man bor på Rackarbergsgatan 60) ett antal gånger, se till att det finns tvättmedel och så vidare. Dessutom måste man hålla sig hemma i typ fyra timmar. I Hongkong kan det också vara lite jobbigt att tvätta, fast på ett annat sätt: man måste leta rätt på ett tvätteri som inte är allt för långt hemifrån. Två kvarter från mig ligger ”The Little Whale”, ett av många ”hål-i-väggen-tvätterier” som finns lite var stans i Hongkong. Igår släpade jag dit 9 kilo tvätt i en stor IKEA-kasse (jag vet att det var 9 kilo, för det första de gjorde var att väga kassen), betalade de 29 HK$ (~27 SEK) det kostar att få det tvättat, blev tillfrågad om det var ok att hämta upp idag och upplyst om att de ”bara” hade öppet mellan 10 och 18 i och med att det var söndag, och sedan var det klart (förutom att jag var tvungen att hämta upp det idag också). På många plan leker livet i Hongkong!

5 kommentarer:

pappa sa...

Hur snabbt hade det kunnat bli färdigt? Tänker på mina egna övningar i husets bottenvåning.
Jozef

Markus sa...

Ingen aning... men tvättmaskinerna står i själva "affären", så jag antar att det beror på hur många andra som väntar.

Monika sa...

Roligt att du väckt bloggen! Var inne av en slump för att kolla namnet på en restaurang ni var på (den som ligger våningen under Aqua) och vips upptäckte jag att du är igång och skriver. Mycket glad överraskning! Ska bli roligt att följa dina bravader i storstaden med stort S. Sköt om dig! Kram kram

Markus sa...

Välkommen tillbaka! :-)

Kielo sa...

Känner igen beskrivningen. Tvätteriinnehavaren blev lite konfunderad när vi inte ville hämta tvätten samma dag. Saknar Hongkong så mycket.