2008-11-15

Resebilder del 6: Singapore

Så är vi framme vid de sista bilderna från resan. I Singapore hälsade vi på kompisar som har flyttat dit för att jobba. Vid det laget var jag jätteförkyld (av allt för många nätter med för lite sömn på luftkonditionerade tåg tillsammans med oräkneliga andra snörvlande hostande människor), och Markus var också rätt risig, så vi tog det rätt lugnt. Singapore är modern, rent, trevligt och plastigt. Plastigast av allt måste den konstgjorda ön Sentosa sägas vara. Och konstigast är utan tvekan "Merlion", en korsning mellan ett lejon och en fisk, som någon klyftig person inom turistmarknadsföring en gång kläckte som en bra idé som en symbol för Singapore. Ni ser själva den hemska skapelsen (i två varianter) nedan. Vi hann också njuta av den typiska singaporianska rätten chilikrabba och dricka en Singapore Sling på Raffles Hotel (såklart).


Merlion version 1 (den lilla vita blobben nere till vänster som sprutar vatten ur munnen), med finansdistriktet i bakgrunden.


Merlion version 2. Och där är visst vi med också. Taget uppe på Mount Faber, Singapores högsta punkt. Visst är det en ganska ryslig skapelse (fisklejonet alltså)?


Vy från Mount Faber.


Upp till Mount Faber, och sedan till Sentosa (som man ser på andra sidan sundet) åkte vi linbana (syns i bildens högerkant).


Singapore Sling i The Long Bar på Raffles Hotel.

Inga kommentarer: