2008-09-15

Trippeltempel

Templet Sik Sik Yuen Wong Tai Sin tar en praktisk approach på det där med religionsutövande. Här trängs tre religioner, konfucianism, taoism och buddhism, nämligen under samma tak, även om "tak" är lite missvisande, då huvuddelen av det hela sker utomhus. Templet är dedicerat till Wong Tai Sin, en populär gud här i Hongkong. Wong Tai Sin levde på 300-talet, och började arbeta som fåraherde då han var 8 år. Några år senare började han praktisera taoism, och det sägs att han hade kraften att förvandla stenar till får. Senare i livet gudaförklarades han.

Templet ligger i en del av Hongkong som heter just Wong Tai Sin, uppkallad efter den taoistiske munken, och det byggdes vid 1900-talets början. Idag är det omgivet av höghus och köpcentra. Det är färgstarkt och rökelsedoftande, och tycks locka lika många turister och nyfikna som troende.

Det sägs att alla önskningar kan bli sanna för den som ärligt och rättframt ber till gudarna i Wong Tai Sin-templet. Vi nöjde oss med att kasta några småmynt i dammen i templets trädgård, men kanske Wong Tai Sin kan uppfylla våra önskningar också?


Utanför templets huvudhall.


Färgglatt och mycket folk vid ett av templets många altare.


"Good wish garden" bakom templet, en lugn och vacker oas med få besökare.


Vackra färger och former.

Inga kommentarer: