2008-07-05

Vi är här nu

Nu är det väl dags att även jag gör entré på den här bloggen. Jag är ju egentligen bara en tag-along på den här resan, men det är bäst att jag också skriver lite ibland för att balansera upp Markus nörderier från den språkteknologiska ankdammen.

Vi är iallafall framme nu, efter en mödosam resa som det kommer mer om snart. Att hitta lägenheten där vi ska bo en månad var inte helt lätt – note to self: se till att ha adressen med kinesiska bokstäver i fortsättningen, för taxichaufförerna här har inte tvingats att lära sig engelska, som de i Peking har inför OS. (Disclaimer: jag som Amnestymedlem förespråkar naturligtvis inte tvångsinlärning av engelska. Men det vore onekligen praktiskt...).

Första intryck av (en liten bråkdel av) Hongkong:
  • Det är varmt.
  • Jättevarmt.
  • Folk är väldigt hjälpsamma oavsett vad guideböckerna säger. Språkförbistringen sätter dock käppar i hjulet här.
  • För att vara en så stor stad är många saker små (utom husen på höjden).
  • Kvarteren där vi bor har en konstig mix av trendiga frisersalonger och modebutiker, och konstiga affärer som säljer saker som vi inte ens vet vad de är.
Klockan är nu halv nio på kvällen, och vi har sovit hela eftermiddagen. Nu ska vi vara uppe i ett och ett halvt dygn – imorgon ska vi turista för att hålla oss vakna. Vad vi ska göra i natt vet vi inte.

1 kommentar:

spindelur sa...

Hej Hongkongbor. Puh det var en pärs att komma in på bloggen. Jaha vilken resa ni varit med om. Hur ska två Linköpingsbor våga åka torktumlare i höst. Hoppas att vindarna har vänt då. Ni saknar vissa saker redan.. det vet ni väl att man saknar inte kon förrän båset är tomt. Jag vet en som är bra på att skicka saker per post och kanske går det att skicka både snaps och komjölk, det får vederbörande klura på ett tag.